Crefibel

Crefibel is actief sinds 1980 op het gebied van leningen op afbetaling in België en het Groothertogdom Luxemburg. Crefibel geeft toegang tot een consumentenkrediet, maar is niet aan een financiële groep verbonden.

U kunt er terecht voor leningen op afbetaling (persoonlijke leningen), een autolening, hypothecaire kredieten, een renovatielening, geldreserves en hergroeperingen van leningen (meer bekend als het samenvoegen van leningen).

Dit zijn de verschillende leningen die Crefibel aanbiedt.

Lening op afbetaling

Een lening op afbetaling (ook wel persoonlijke lening genaamd) is het krediet dat u nodig heeft voor al uw geplande en niet-geplande uitgaven. U kunt tot 100.000 euro lenen, met een minimumbedrag van 1250 euro. Opgelet, de online simulatie van een lening op afbetaling gaat tot 50.000 €. Wenst u een groter bedrag, contacteer hen dan gerust.

Deze lening wordt het vaakst gebruikt voor volgende zaken:

  • het uitvoeren van werken
  • op vakantie gaan
  • de aankoop van een wasmachine, TV, computer en dergelijke
  • een tweede auto of motorfiets
  • de vernieuwing van uw living of keuken

Overnemen van kredieten of leningen samenvoegen

Bij het overnemen van kredieten of het hergroeperen van kredieten kunt u uw maandelijkse aflossingen drastisch verlagen. Door het samenbrengen van al uw lening tot één enkele lening moet u voortaan slechts één maandelijks bedrag aflossen.

U kunt er bovendien voor kiezen om het bedrag van uw aflossingen te verlagen door de looptijd van uw lening te verlengen. Of u kunt eveneens de looptijd van uw lening verkorten door het bedrag van uw aflossingen te verhogen. Dit bespaart u geld omdat de totale kost van uw lening vermindert.

De hypothecaire lening

Deze lening dient voor de aankoop van een woning of een appartement, of de bouw ervan. Deze keuze is bij vele mensen de belangrijkste die ze ooit zullen nemen, dus spring er verstandig mee om.

Met een hypothecair krediet kunt u eigenaar worden van een woning of appartement en dit vaak voor de prijs van een huur (of lager) naargelang de som die u nodig heeft.

Geldreserve

Dit is een lening waarbij u een geldreserve krijgt zonder dat u het gebruik ervan hoeft te verantwoorden. Zo beschikt u meteen over een kapitaal tussen 1250 en 5000 euro. Het geld is onmiddellijk na de kredietopening beschikbaar.

U neemt het bedrag onmiddellijk of later op en betaalt op eigen tempo terug binnen de wettelijke termijnen. Goed om weten, zolang u uw kapitaal niet opneemt, zal het u ook niets kosten. Naarmate u terugbetaalt, vult u uw geldreserve opnieuw aan.

Online simulatie bij Crefibel

Op de site van Crefibel beschikt u over de mogelijkheid om een online simulate te doen. U kunt er het te lenen bedrag en de gewenste looptijd invullen waarna u meteen ziet aan welke rentevoet u kunt lenen en wat uw maandelijkse aflossing zal zijn. Heel belangrijk, dit bedrag ligt voor de gehele looptijd vast, het kan dus niet halverwege de looptijd plots veranderen.

Bent u tevreden met het bedrag dat u ziet in de online simulatie dan drukt u op de knop “Doe uw kredietaanvraag online” als u meteen een aanvraag wil indienen bij Crefibel.