Nieuws over leningen en kredieten

Lenen was voor België nooit zo goedkoop, maar investeerders en jonge gezinnen duwen woningprijzen omhoog

De langetermijnrente staat historisch laag. De Belgische tienjaarsrente staat nu op het laagste niveau ooit en zakte tot min 0,392 procent. Het was van midden augustus vorig jaar geleden toen de Belgische tienjaarsrente tot -0,391 procent zakte. Een negatieve rente betekent nu dat indien België vandaag op lange termijn leent, de overheid minder moet terugbetalen dan wat ze krijgt.

De grote winnaar in dit verhaal is de Belgische staatskas, die bij uitgifte van obligaties aan het voordeligste tarief ooit zal kunnen lenen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hoewel de Belgische staat goedkoop kan lenen, zal de consument wat dieper in de buidel mogen tasten om een woning te kopen want investeerders en jonge gezinnen duwen de woningprijzen omhoog.

De vastgoedprijzen blijven stijgen en dan wetende dat woningen in ons land al licht overgewaardeerd zijn. Vooral in augustus (+13,4%) en september (+19,9%) noteerden de notarissen fors meer vastgoedtransacties dan in dezelfde maanden vorig jaar, de heropbloei na de corona lockdown eerder dit jaar is hier niet vreemd aan.

Wie dacht dat corona de schok zou zijn die aanleiding zou geven voor een prijscorrectie, is er aan voor de moeite. Investeerders zijn duidelijk op zoek naar veilig rendement, want dat er een economisch onweer aankomt is duidelijk. Wie dan weer een gezinswoning zoekt, kan genieten van een lage rente, maar zal zijn woning wel aan een duurdere prijs moeten kopen vergeleken met een aantal jaar geleden. Als we slechts een jaar teruggaan dan merken we al een stijging op van 5,5 procent. Voor een appartement moest u zelfs 6 procent meer betalen vergeleken met vorig jaar.

Dit gezegd zijnde, de prijzen zouden wel eens opnieuw kunnen dalen, want indien de werkloosheid en het aantal faillissementen toenemen, zal het aantal aankopen verminderen omdat iedereen voorzichtiger zal worden.

FERRATUM België BVBA staakt kredietactiviteiten in België

FERRATUM België BVBA heeft besloten om haar kredietactiviteiten in België voorlopig te staken en om momenteel geen nieuwe leningen meer aan te bieden. Na zorgvuldige evaluatie van de marktsituatie in België werd door het groepsmanagement een strategische beslissing genomen om gebruik te maken van de EU banklicentie verkregen afgelopen herfst, alsmede zich te concentreren op de continue groei op stabiele markten. De licentie van kredietinstelling laat verdere bedrijfsexpansie toe van de Ferratum groep en geeft toegang tot nieuwe markten.

De websites van Ferratum België blijven actief voor de voltooiing van de contractuele verplichtingen van de uitstaande kredietovereenkomsten. Voor vragen met betrekking tot de uitstaande overeenkomsten en de betalingen kan u contact opnemen met de klantendienst.


Ferratum verhoogt te ontlenen bedrag tot € 500 en verandert leningstructuur

Het minilening concept slaat aan in België. Dat merkt ook Ferratum. Daarom verhoogt de kredietverstrekker vanaf nu het maximum totaal te ontlenen bedrag tot € 500 (ipv € 200 vroeger).

Verder veranderde Ferratum eveneens haar leningstructuur. In juni jongstleden is er namelijk een voorstel tot wetswijziging ingediend dat de vaste kosten voor een Ferratum minilening regulariseert. Ferratum heeft haar model aangepast om in lijn te zijn met deze nieuwe wetgeving, die eerstdaags in voege zal treden. Vanaf vandaag rekent de kredietverstrekker u maximaal 4 € kosten aan per lening.

Om het risico te beperken dat Ferratum loopt door het snel verstrekken van minileningen, moet u vanaf nu een garantie geven. U kan hiervoor kiezen uit 2 opties:

  • Optie 1 is een persoonlijke garantsteller; dit is een bekende (uit uw omgeving) die garant staat voor het geleende bedrag.
  • Optie 2 is de Global Guarantee garantie; hierbij staat de Ferratum partner Global Guarantee garant tegen een vergoeding.

Hieronder vindt u zowel de kosten die Ferratum u aanrekent, gevolgd door de kosten voor een garantie bij Global Gurantee.

[ws_table id=”1″]

Indien u voor de tweede optie kiest bij het ontlenen van een som bij Ferratum staat de Ferratum partner Global Guarantee garant tegen een vergoeding.

[ws_table id=”8″]

Kat-weigert-een-lening meme

Deze internetmeme verspreidt zich flink via Facebook. Het feit dat zoveel mensen momenteel een lening aanvragen is er natuurlijk niet vreemd aan. Wij vonden ze nogal grappig en gezien niet alles even serieus moet zijn, plaatsen we deze leuke Kat-weigert-een-lening meme dan ook graag in onze blog.

Heeft u ook leuke memes, stuur ze gerust op, we publiceren ze graag op deze blog!

Hopelijk kunt u er ook mee lachen.

Kat Weigert Lening
Kat Weigert Lening