Een woningkrediet

Wilt u een eigen woning dan heeft u vaak nood aan een woningkrediet om de bouw, verbouwing of aankoop te bekostigen. Daarom bieden verschillende kredietverstrekkers een eenvoudige manier aan om uw woningkrediet te berekenen. Het beste maakt u verschillende gratis simulaties om een hypothecaire lening samen te stellen op uw maat.

Zowat elke financiële instelling biedt vandaag woonkredieten aan die kunnen worden terugbetaald over een periode tot 30 jaar. De meeste mensen nemen ook liever een langere looptijd omdat de maandelijkse aflossingen dan ook lager zijn.

Hoe optimale looptijd lening bepalen?

Om de optimale looptijd van uw lening te bepalen moet u rekening houden met verschillende factoren:

  • uw leeftijd
  • het bedrag dat u wilt lenen
  • het renteniveau
  • uw financiële ruimte
  • uw fiscale situatie
  • hoe voelt u zich erbij dat u zich bijvoorbeeld voor 30 jaar verbindt aan uw bank?

Sommige banken gebruiken de fiscale aftrek als een argument om langlopende kredieten te verkopen. Maar doorgaans wegen de lasten van de extra interesten niet op tegen de baten van de fiscale aftrek.

Wat verandert er na verloop van tijd?

Wie een hypothecaire lening afsluit, moet er rekening mee houden dat de fiscale regels altijd kunnen veranderen. De correcte inpassing van de leningslasten in het gezinsbudget blijft dan ook het belangrijkste criterium bij de keuze van de looptijd. Het fiscale aspect is minder relevant.

Hieronder kunt u verschillende offertes aanvragen:

[ws_table id=”7″]