Definitie en Kenmerken van een Lening

Definitie en Kenmerken van een Lening

Geld lenen

Wanneer u over wilt gaan tot de aankoop van een woning of deze wilt (ver)bouwen, dan heeft u wellicht niet genoeg met uw spaargeld. Om het nodige kapitaal te kunnen verkrijgen kunt u beroep doen op een persoon of een instelling die u het geld wil lenen.

U kunt een lening aangaan via een familielid of een vriend, de zogenaamde onderhandse lening, maar dat is niet echt aangeraden. De kans is groot dat uw vriend of familielid niet bereid is om u het bedrag te lenen en bovendien kan een langdurige financiële afhankelijkheid een serieuze domper zijn op uw (goede) relatie met uw familielid of kennis. Op deze website geven we u echter tips indien u wel wilt overgaan tot een onderhandse lening.

De beste manier om privé-problemen niet te mengen met uw financiële zaken is het gebruik maken van de diensten van een financiële instelling (een bank of een kredietverstrekker). Deze kan u zonder problemen een som geld ter beschikking stellen die u pas over 10 of 20 jaar (of vroeger) volledig zult hebben terugbetaald. Deze dienst heeft natuurlijk ook zijn prijs: rente of intrest.

De financiële instelling zal ook een zekerheid wensen dat u de lening (en de rente) kunt terugbetalen. Daarom wordt een waarborg gevraagd. Dit kan een persoon zijn, een pand of waardepapieren (aandelen, kasbons, obligaties enz.) of een hypotheek op uw onroerend goed. Dit laatste is de meest voorkomende borg. Verder geven we u informatie over de schuldsaldoverzekering en/of levensverzekering.

Deze website wil u wegwijs maken in de verschillende mogelijkheden. Geboren vanuit onze eigen ervaringen geven we u onze visie.

Wij zijn géén kredietverstrekker, maar willen de lacune op het internet wat betreft informatie over leningen en krediet opvullen zodat u goed voorbereid naar een bank of kredietverstrekker stapt.

We staan er op dat u onze tips om slim geld te lenen steeds goed opvolgt zodat u niet in financiële problemen raakt.

U wilt een lening afsluiten ? Raadpleeg dan de volgende kredietverleners.