Ferratum minilening

Belangrijk bericht: Ferratum België BVBA heeft besloten om haar kredietactiviteiten in België voorlopig te staken en om momenteel geen nieuwe leningen meer aan te bieden.

Ferratum behoort in Finland tot één van de meest succesvolle kredietinstellingen en is in heel wat landen inmiddels marktleider op het gebied van dit kredietconcept, ook wel flitsleningen genoemd. In België is de kredietverlener marktleider in het verlenen van minileningen dankzij zijn heel eenvoudig en duidelijk aanbod.

Ferratum Belgium verstrekt leningen variërend van € 50 tot € 500,  terug te betalen binnen een termijn van 15 of 30 dagen, aan particulieren van een vereiste leeftijd en met een goed kredietverleden. De termijn hangt af van het geleende bedrag. Nieuwe klanten kunnen voor hun eerste Ferratum minilening maximaal € 200 aanvragen.

Het Finse kredietbedrijf Ferratum verstrekt ook een minilening aan personen die op de zwarte lijst van de Nationale Bank voorkomen. Een unicum in België.

Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met bedragen, termijnen en kosten die gelden bij Ferratum.

[ws_table id=”1″]

Om hun risico te beperken, wordt u gevraagd een garantie te geven. Indien u niemand heeft in uw omgeving die garant kan staan voor uw terugbetaling, kan u een garantie aankopen (via Global Guarantee). Hieronder vindt u de kosten hieraan verbonden. Let wel, u krijgt slechts één factuur gezien Ferratum Belgium een overeenkomst heeft met Global Guarantee.

[ws_table id=”8″]

De minilening, ook SMS-lening genaamd, kan handig zijn wanneer u plots geconfronteerd wordt met onverwachte uitgaven of om een tijdelijk gat in uw budget voor een aantal dagen/weken te overbruggen. Een minilening kan eveneens dienen als een voorschot op uw salaris (de zogenaamde betaaldaglening of payday loan).

De totale kosten van uw lening worden van te voren meegedeeld, zodat u op voorhand precies weet wat u moet betalen.

Let wel. Ferratum voorziet geen 24u/24 – 7d/7 service omdat ze willen dat uw aanvraag weldoordacht is, verder kan u per huishouden maar één lening hebben openstaan.

Indien u moeite hebt om uw lening terug te betalen staat een team van professionele agenten klaar om u te adviseren wanneer u moeite hebt om de betaaltermijn te halen. Weet wel dat een laattijdige betaling extra kosten met zich meebrengt. Zorg er dan ook voor dat u zeker bent dat u uw lening binnen de vooropgestelde termijn zal kunnen terugbetalen. Wanneer u in het verleden gedurende een periode van langer dan 3 maanden achterstallig bent geweest in de terugbetaling van uw lening staat u genoteerd op de zwarte lijst. Zoals eerder gezegd is Ferratum de enige instelling die u – zelfs indien u genoteerd staat op deze ‘zwarte lijst’ – een lening zal toestaan.

De online aanvraagmodule

De online aanvraagmodule bij Ferratum is eenvoudig. Via een simulatie waarbij u het bedrag en de duur aanduidt krijgt u te zien wat u hoeft te betalen.

Als nieuwe klant moet u zich kunnen identificeren. U kunt dit doen met uw electronische ID kaart (als u hier een kaartlezer voor hebt), of u kan hen een kopie van uw pas opsturen.

Zowieso kan u zonder problemen uw aanvraag al invullen ook al moet u de kopie van uw pas nog opsturen. U kan deze ook eenvoudigweg gescand opladen.